SHH LOGO
SHH LOGO

Taina Sormunen

Titel: Högskoleadjunkt, doktorand
Anställd som: Högskoleadjunkt
Telefon: 08-406 29 87
E-post: taina.sormunen@shh.se
ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2139-2408

Registrerad vid och datum: Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset. 18 december, 2015

Projekttitel: Communication, Coping and Social networking among infertile women and men

Projektbeskrivning: Syftet med föreliggande studier är att undersöka och beskriva hur infertila kvinnor och män kommunicerar om och hanterar ofrivillig barnlöshet samt användandet av infertilitets bloggar.
Infertilitet, definieras som oförmåga att bli gravid efter ett års sexuell relation eller oförmåga att frambringa en graviditet till ett levande barn, är uppskattad att påverka 10-15 procent av par i Sverige. Även om moderna metoder används kommer fortfarande 40-50 procent kvinnor aldrig bli gravida. Infertilitet definieras, utreds och behandlas som ett medicinskt problem medan paren själva upplever det som ett psykologiskt och ett socialt fenomen, ofta med existentiella inslag. Med denna utgångspunkt behöver vi mer kunskap om hur det ser ut för infertila kvinnor och män gällande infertilitetsrelaterad kommunikation, hantering av infertilitet samt användandet av bloggar om infertilitet. 

Huvudhandledare: Margareta Westerbotn, Med. Dr, Sophiahemmet Högskola

Bihandledare: Arthur Aanesen, Med dr, Sophiahemmet sjukhus; Bjöörn Fossum, Professor, Sophiahemmet Högskola; Klas Karlgren, PhD. Senior forskare, LIME, Karolinska Institutet.

Senaste publikationer (DiVA)
Klicka på länken för att se posten i DiVA.

    - Fler publikationer (DiVA)